Kiadó szállás Balatonfüreden

8 aug

Élvezd te is Balatonfüredet egy jó fehér bor mellett!

A tokaji mellett a balatoni borvidékek számítanak a leghíresebbeknek.

Hat borvidék alkotja a balatoni borrégiót, ezek a Balatonfüred–Csopaki, a Nagy-Somlói, a Badacsonyi, a Balatonboglári, a Balaton-felvidéki, valamint a Zalai. A Balatonfüred–Csopaki az egyik legrégebbinek számít egész Magyarországon, hiszen már a római időkben is ismert volt a régió borairól. Az itteni borkultúra a középkorban is virágzott, ám a török időkben mint annyi minden, ez is hanyatlásnak indult.

A tizennyolcadik században Balatonfüred fellendült, és hamarosan az egész Balaton fővárosának számított; különböző bálok és ünnepek keretében találkoztak itt az ország előkelőségei, például az országszerte híres füredi Anna-bál is közel kétszáz éves múltra tekint vissza. Immár közel kilencven éve, 1932 óta évente megrendezésre kerül a hagyományos Balatonfüredi Borhetek elnevezésű gasztronómiai fesztivál. Ennek keretében több mint húsz balatoni borászat legfinomabb borai kóstolhatóak végig a Tagore sétány mentén, szinte egész augusztusban.

A Tagore sétányról is mindenképpen érdemes legalább néhány szót szólni, hiszen vitathatatlanul a Balaton partjának egyik gyöngyszeméről van szó. Ez egy fák övezte, gyönyörű gyalogút, ami közel egy kilométer hosszan halad a part mentén. Nevét annak köszönheti, hogy a híres indiai költő, Rabindranath Tagore egy fát ültetett annak emlékére, hogy Balatonfüreden sikerült meggyógyulnia. Ebből az első faültetésből az évek során valódi hagyomány lett, hiszen Tagore példáját olyan hírességek is követték, mint például Salvatore Quasimodo költő, Marx György fizikus, Oláh György kémikus, Teller Ede atomfizikus, Indira Gandhi, indiai miniszterelnök-asszony vagy Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság korábbi elnöke.

 

Amennyiben te is eltöltenél legalább pár napot ezen a csodálatos környéken, a Pe-Ki Lux Apartman Balatonfüred vár szeretettel.

Pe-ki apartman Balatonfüred

Balatonfüredi szállásunk bár nem közvetlenül a parton található, számos vonzó vonással bír. A Füred Kemping és az Annagora Aquapark is csupán néhány percnyi sétával elérhető például.
Otthonos és kényelmes apartmanunkban akár hosszabb időt is kellemesen eltölthetsz.

Foglald le az apartmant: +36-70-386-8141 – Sütő Péter