Barion Pixel

A Dr. Gaál András Ügyvédi iroda 2005-ben alakult

21 márc

Magas szintű jogi képviselet immár tizenöt éve

A Dr. Gaál András Ügyvédi iroda 2005-ben azért alakult, hogy ügyfeleinknek a lehető legmagasabb színvonalú jogi szolgáltatásokat nyújtsuk.

Mindenekelőtt adózással kapcsolatos problémákra szakosodtunk, tehát többek között vagyonosodási vizsgálattal, jövedéki ügyekkel, felszámolással, beragadt áfával vagy szerződések adójogi megítélésével kapcsolatos kérdésekkel bizalommal fordulhat felénk. Amikor azt mondjuk, hogy az adózási kérdésekben számíthat szakértelmünkre, nem a levegőbe beszélünk; munkatársaink jelentős hányada korábban az adóhatóság különböző szakterületeinél volt köztisztviselő, aminek köszönhetően adózási kérdésekben, illetve a NAV eljárásaival kapcsolatban óriási mennyiségű, releváns tapasztalattal rendelkezik.

Az adóellenőrzés is egy olyan eljárás, amivel kapcsolatban bármikor hozzánk fordulhat.

Az adóellenőrzés elsődleges célja az adótörvényben, illetve más jogszabályokban előírt kötelezettségek teljesítésének vagy megsértésének megállapítása. Ellenőrzi az egyes adókötelezettségek és illetékkötelezettségek teljesítését, illetve kiterjed adatgyűjtésre is.

adóellenőrzés

Ügyfeleink többsége akkor keres fel minket, amikor az adóellenőrzés már megindult, a NAV adóhiányt állapított meg, és a jegyzőkönyv már a kezében van. Ebben az esetben a lehetőségeink már korlátozottak. Ugyan a megállapított összeget némileg csökkenthetjük, és a jegyzőkönyvre még illetékmentesen tehetünk észrevételeket, azonban az adóellenőrzés szinte biztosan fizetési kötelezettséggel fog járni.

Fontos tudni, hogy adóellenőrzés során akár egyetlen rossz válasz is súlyos következményekkel járhat, tehát egy adószakértő jogász segítsége rendkívül hasznos.

Mindazonáltal fontos megjegyezni, hogy adójogászt fogadni még az adóellenőrzés indulása előtt célszerű. Egy adószakértő megkönnyíti a gazdasági életben történő részvételt, illetve lehetővé teszi az önellenőrzést.

Az önellenőrzés segítségével elkerülhető az adóbírság.
Adóügyek mellett a büntetőjog területén is otthon vagyunk, ezért klasszikus ügyvédi feladatokkal is bizalommal keresheti irodánkat.