Barion Pixel

Szabadulj meg a kullancsoktól profi módon!

2 aug

Szabadulj meg a kullancsoktól profi módon!

Régóta széles körben ismert tény, hogy ha erdős, vagy dús növényzettel borított helyekre történő kirándulásokkor érdemes gondoskodni a kullancsok elleni védekezésről.

Azonban napjainkban ezek a kellemetlen vérszívó rovarok annyira elszaporodtak, hogy könnyedén találkozhatunk velük saját kertünkben vagy udvarunkban is akár. Ennek oka, hogy a közhiedelemmel ellentétben a kullancsok nem a fákról ugranak áldozatukra, hanem elsősorban a talaj közelében élnek. Nyáron és ősszel is aktívak, azonban tavasszal a legveszélyesebbek.
A kullancsok nem csupán kellemetlenséget jelentenek, mivel számos, súlyos következményekkel járó, bár védőoltással megelőzhető betegséget is terjesztenek sajnos, mint például a vírusos agyhártyagyulladás vagy a Lyme-kór.

Ezért érdemes átnézni a kullancsok által kedvelt helyeket, mint például a hajas fejbőrt, a test hajlatait, illetve a fülek mögött, különösen gyerekek esetében.

A kullancsoktól ajánlatos mielőbb megszabadulni, azonban semmiképpen sem tanácsos nekik esni körömmel, puszta kézzel, olajjal, alkohollal vagy műanyagdarabokkal, mert így fennáll a veszélye, hogy a fertőző anyagok a rovarból a vérünkbe kerülnek.

Szerencsére a Gyógyline web-gyógyszertár által kínált kiváló minőségű gyógyászati segédeszközök között találhatóak kullancs eltávolító kanalak is. Egy ilyen orvostechnikai eszközzel könnyedén lehetséges a kifejlett, vérrel teli kullancsok eltávolítása fertőzésmentesen, miközben a rovar is életben marad. Ez azért lehetséges, mert az eszköz nem szorítja a kullancsot, hanem az ember bőrére fejt ki különleges hatást, aminek köszönhetően a rovar a kanál kávájába dől.
Web-gyógyszertárunk a szintén rendkívül kellemetlen tyúkszemekre is kínál megoldást. A hatékony tyúkszemtapasz közepén található speciális hatóanyag megkönnyíti a fájdalmas bőrkeményedés eltávolítását.

A Gyógyline gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz webshopban emellett sebtapaszokat, megbízható vérnyomásmérőket, terápiás párnákat is találhatsz többek között.