Barion Pixel

Szabadulj meg az ízületi gyulladástól!

8 szept

Szabadulj meg az ízületi gyulladástól!

Az ízületek teszik lehetővé sokrétű mozgásodat. A csontokat rögzítik egymáshoz, és biztosítják, hogy azok szinte súrlódásmentesen elmozdulhassanak egymáshoz képest.

Meglehetősen sokféle szövetből állnak és igen összetettek. Az ínak és szalagok stabilitást adnak az ízületeknek, miközben körülveszik és védik is azokat. A porcok, és a közöttük lévő ízületi nedv tulajdonképpen kipárnázza az ízületeket, aminek köszönhetően a csontok nem súrlódnak.

Amennyiben tapasztaltál már ízületi fájdalmat, egyetértesz abban, hogy az több, mint puszta kellemetlenség, hiszen nem csupán megnehezíti az életed, de számos dologban korlátoz is. Azonban hatékony kezeléséhez tudnunk kell, mi annak a pontos oka. Az ízületi fájdalom mögött állhat porckopás, ami általában a korral jár, azonban a túlsúly, a genetika és a mozgásszegény életmód is felgyorsíthatja kialakulását. Esetében a természetes fájdalomcsillapítók többnyire enyhítik a fájdalmat. Túlterhelés vagy sérülés hatására is megjelenhet az ízületi fájdalom, amit mindenképpen ajánlott pihentetni és kímélni, kerülve a fájdalommal járó mozdulatokat. Érdemes a hidegtől is óvni, illetve tehetsz egy próbát gyógynövényes krémekkel.

Mindezek mellett gyulladás is okozhat ízületi fájdalmat. Az ízületi gyulladás okai lehetnek hormoneredetűek például. És hogy mi okozhat ízületi gyulladást ezen kívül? Többek között ízületi fertőzés, autoimmun folyamat, anyagcserezavar vagy akár valamilyen lelki ok is. De még a köszvény is felelős lehet kialakulásában. A lelki okok alatt túlzott stresszt, belső feszültséget vagy valamilyen lelki megrázkódtatást értünk.

Az ízületi gyulladást először mindenképpen érdemes pihentetni és hűteni, esetleg gyógynövényekkel, gyulladáscsökkentő szerekkel, borogatással vagy ízületi gyulladás krémmel kezelni.

Erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai miatt a CBD-t tartalmazó termékek is megoldást jelentenek az ízületi gyulladásra. Felhasználhatod külsőleg, krém formájában, de szájon keresztül, cseppek formájában is hatékony.
Válaszd ki te is a CBD Hungary kínálatából a számodra legjobb terméket!