Barion Pixel

Kazáncsere egy nap alatt?

kazáncsere
9 júl

Egy nap alatt kazáncsere? Mi megoldjuk, hivatalosan engedélyekkel!

1 nap alatt kazáncsere? Mi megoldjuk, hivatalosan engedélyekkel, lecseréljük a készülékét és kéménybélelést is nyugodtan ránk bízhatja!

Mi egy Budapesti cég vagyunk, de Budapest, és 60 km-es körzetében bárhová kimegyünk és elvégezzük a kért kazáncserét. Legyen az Dunaharaszti, Fót, Maglód, Tatabánya vagy Jászberény, több mint 60 megyében büszkélkedhetünk 1-1 egyszerűsített kazáncsere elvégzésével.

Nálunk a felmérés és az ajánlatkészítés ingyenes, településtől függetlenül. Árajánlat készítés szempontjából, fontos a személyes felmérés, mert csak akkor tudunk pontos árajánlatot adni, illetve ekkor tudjuk a megrendelő igényeit felmérni, esetleg olyasmikre is, amikre ő nem gondolt (pl.: hőcserélővel leválasztani az új kazánt a meglévő rendszerről)
Bár mi egy Kft. vagyunk, más cégekkel szemben mi nem teszünk az anyagköltségre plusz hasznot, Önnek annyiba fog kerülni az anyag, amennyiért Ön is meg tudná vásárolni a boltba. Minden megvett tételről, az Ön nevére szóló számlát fogunk kérni. Akár Ön is megvásárolhatja az új kazánját, mi nem ragaszkodunk ehhez, mint más cégek.

Gázszerelőink 8 óra fele kezdenek reggel, akik leürítik a kazán kört, szétválasztják a füstgáz vezetéket, lekötik a vizes és gázos csatlakozókat, majd leszerelik a kazánt.

Utána felrögzítik az új készüléket a falra, és mind víz és gáz oldalról bekötik az új kondenzációs kazánt. A kondenzvíz elvezetést is kiépítik az előre eltervezett nyomvonal alapján. Legszerencsésebb esetbe a kazán alatt kialakított poharas csepptálcába kell csak belevezetni a bipoline csövet, amit összekötnek a kazánnal, kevésbé szerencsés esetben, falon kívül elviszik a kondenzvizet gravitációsan a legközelebbi mosdó alatti szifonba. A legkomplikáltabb esetben, kondenzvíz átemelő szivattyút is kell telepíteni, és falon kívüli rögzítéssel elvinni a legközelebbi helységbe a kondenzvizet, ahol található csatorna s abba belekötni. Ez egy nagyon maró, savas hatású anyag, amit kizárólag, szigorúan csakis csatornába szabad belekötni.

Egyszerűsített kazáncsere folyamán, olykor a legtöbb probléma a kondenzvíz elvezetésével van, ugyanis a régi nyílt égésterű kazánok, nem termeltek kondenzvizet, és ezt kihasználva olyan helyekre lettek telepítve, ahol kevés vizet zavartak, például előszobákba, vagy pinceszinti helységbe, ahol nincs jelen csatorna vezeték, vagy egy melléképületbe.
Víz és gázszerelés után következhet az elektromos szerelés, a kazán bekötése, termosztát fölszerelése a falra és a sokak által „elfelejtett” EPH bilincsezés, kötés, mérés és jegyzőkönyv készítés. Nagyon sok címen találkoztunk ennek az EPH vezeték hiányával, holott ez a nyílt égésterű kazánok telepítésekor is kötelező, kihagyhatatlan lépése volt a kazáncserének!

Füstgáz elvezetéssel folytatódik tovább az egyszerűsített kazáncsere folyamata. Legszerencsésebb esetbe, ami nagyon költségkímélő is, sőt az egész kéményseprő ipar kihagyható a dologból, hogyha oldalfalon ki tudjuk vezetni a füstgáz vezetéket. Ehhez bizony eleget kell tennünk néhány feltételnek. A füstgáz kivezetés középpontjától jobb és baloldalra is egyaránt 2-2 méterre nem lehet nyílászáró, valamint függőleges irányba sem lehet ajtó / ablak 10 méterig. Valamint szemben sem lehet szomszédos épület 10 méteres körzetben. Hogyha ezek a feltételek mindegyike megvalósítható, akkor akár 350.000-Ft – 450.000-Ft közt is lehet spórolni a kazáncserén.

Másik esetben, a meglévő épített kémény belsejébe behúzunk egy 80-as PPs/Alu csövet, amit összekötünk a kazánnal. Legrosszabb eset akkor áll elő, hogyha az épített kémény belső fala nem sima, hanem sűrűn bordázott anyagú, mert akkor nem lehet bekötni oda a kazánt, ugyanis nem szívhatja onnan a levegőt, mert eltömődhet. Ilyen esetben osztott rendszert kell kialakítani, a füstgáz vezetéket bevezetjük a kéménybe, a levegő oldalt pedig oldalfalon vezetjük ki, hogy onnan szívhassa a levegőt.

Miután bekötöttük a füstgáz és levegő oldalát is a készüléknek, jöhet az utolsó lépése az egyszerűsített kazáncsere folyamatának, a garanciális beüzemelés és a dokumentumok begyűjtése. Össze kell szednie a kivitelezőnek a kéményesektől a hő- és áramlástechnikai méretezést, az engedélyt, a villanyszerelőtől az EPH jegyzőkönyvet, a szerelési nyilatkozatot alá kell íratnia a beüzemelővel, a szerelővel és a megrendelővel, utána ezeket a dokumentumokat le kell jelenteni a helyi műveknek, hogy sikeresen megtörtént a készülékcsere.